Dakkapel financieren

Hoewel de realisatie van een dakkapel voor uw huis u niet noodzakelijk veel geld hoeft te kosten is het wel zo dat het merendeel van de mensen er voor kiest om voor de realisatie van een dakkapel een financiering af te sluiten. Het financieren van verbouwingen aan uw woning kan op verschillende manieren gebeuren. We zetten graag de belangrijkste mogelijkheden die er op de financiële markt terug te vinden zijn even voor u op een rijtje.

Mee opnemen in de hypotheek

Heeft u er voor gekozen om een bestaande woning aan te kopen en heeft u daarvoor een hypothecair krediet afgesloten? In dat geval kunt u er voor kiezen om de kostprijs voor het plaatsen of renoveren van een dakkapel mee op te nemen in uw financiering. Dit is omwille van verschillende redenen interessant te noemen. In eerste instantie wordt er namelijk slechts één enkel krediet afgesloten en daar komt bij dat u kunt genieten van de lage intresten op uw hypotheek voor het uitvoeren van de nodige verbouwingen aan uw huis. Vooral wanneer u niet alleen een dakkapel wenst te laten plaatsen, maar u ook nog andere verbouwingen of realisaties wenst uit te voeren kan kiezen voor een (verbouwings)hypotheek absoluut een aanrader zijn.

Aparte financiering voor dakkapel

Bovenstaande zal uiteraard niet voor iedereen even interessant zijn. Wanneer u zelf reeds over een woning beschikt met een bepaalde leeftijd waar u een dakkapel op wenst te voorzien, dan is de kans groot dat uw hypotheek reeds is afbetaald. In dat geval kunt u er gewoon voor kiezen om een standaard krediet af te sluiten voor het plaatsen van uw dakkapel. U kunt er wat dat betreft bijvoorbeeld voor kiezen om gebruik te maken van een gewone persoonlijke lening, maar ook een doorlopend krediet kan een mogelijkheid zijn. Wilt u, uw dakkapel laten isoleren? In dat geval kunt u voor de aankoop en plaatsing van de isolatie eventueel een groene lening aanvragen.