Dakkapel isoleren

Wanneer u er voor kiest om een (nieuwe) dakkapel te realiseren voor uw woning zal het bedrijf waar u een beroep op zult doen doorgaans een alles in één prijs maken. Deze prijs omvat niet alleen de constructie en de afwerking van de dakkapel, maar ook de door u gekozen isolatie. Op deze manier zorgt u er voor dat u na afloop van de bouw niet voor onverwachte verrassingen of extra kosten komt te staan. Heeft uw huis een dakkapel die nog niet is geïsoleerd, dan zult u hiervoor toch een kleine, extra investering moeten doen.

Waarom uw dakkapel isoleren?

Beschikt uw woning reeds enige tijd over een dakkapel, maar is deze niet geïsoleerd? In dat geval is het beslist de moeite waard om hier verandering in te brengen. Een dakkapel isoleren kan tegenwoordig niet alleen op relatief voordelige wijze gebeuren, daarnaast zorgt het voor een structurele meerwaarde. Veel gezinnen krijgen iedere maand opnieuw te maken met een te hoge energiefactuur. Van warmte weten we dat deze een stijgende beweging maakt waardoor ze vaak weet te ontsnappen via het dak van het gebouw. Uw dakkapel laten isoleren kan dan ook een zeer aanzienlijke besparing realiseren en dat niet één keer, maar wel iedere maand opnieuw.

Hou rekening met het glas

Uw dakkapel isoleren is één ding, maar u dient eveneens rekening te houden met het glas waar gebruik van wordt gemaakt. Vroeger werd standaard gewoon enkel glas voorzien, maar deze laat warmte zeer eenvoudig door waardoor alsnog een bepaalde hoeveelheid warmteverlies zal optreden. Dit verlies kunt u gelukkig zeer eenvoudig beperken door te kiezen voor dubbel glas of hoogrendementsglas. Alleen door een doorgedreven isolatie in uw dakkapel te combineren met kwalitatieve beglazing is het mogelijk om het warmteverlies via uw dak tot een absoluut minimum te beperken en dat zult u zien in uw energiefactuur.