Houten dakkapel

Indien u er voor kiest om gebruik te maken van een dakkapel uit hout zult u merken dat de opbouw bestaat uit verschillende houtsoorten. Voor de balken wordt bijvoorbeeld doorgaans gebruik gemaakt van vurenhout terwijl de kozijnen worden vervaardigd uit hardhout. De beplating die wordt aangebracht aan de zijkanten van de dakkapel bestaat dan weer veelal uit watervast, verlijmd multiplex. Samen met de kunststof dakkapel behoort de houten uitvoering tot de populairste op de markt.

Voordelen van een houten dakkapel

Mensen die er voor kiezen om hun woning te voorzien van een houten dakkapel kunnen steevast rekenen op tal van interessante voordelen. De keuze voor een houten dakkapel is er dan ook één die altijd zeer bewust wordt gemaakt. We zetten de belangrijkste voordelen die zijn verbonden aan dit type dakkapel in ieder geval graag even voor u op een rijtje:

  • Een houten dakkapel beschikt over een unieke, kwalitatieve uitstraling
  • Wanneer u een maatwerk dakkapel wenst is kiezen voor hout een absolute aanrader
  • Bij mogelijke beschadigingen is een houten dakkapel zeer eenvoudig te herstellen

Als mogelijk nadeel van een houten dakkapel wordt het wat intensievere onderhoud aangehaald, maar dat onderhoud hoeft niet noodzakelijk een probleem te vormen. Wanneer u er voor kiest om regelmatig uw houden dakkapel te onderhouden kan het grootschalige onderhoud namelijk tot een absoluut minimum worden beperkt.

Prima geschikt voor maatwerk

Hoewel een prefab dakkapel tegenwoordig populairder is dan ooit kiezen veel mensen toch nog steeds bewust voor maatwerk. In dat geval is de keuze voor hout bijzonder voor de hand liggend. Hout is namelijk zeer eenvoudig te bewerken en te kleuren waardoor uw dakkapel er precies zo uit zal komen te zien als u wenst. Hou er wel rekening mee dat er aan het op maat laten maken van een houten dakkapel een aanzienlijk hoger kostenplaatje kan verbonden zijn. Kunt u hier mee leven, dan zal dit type dakkapel ongetwijfeld al uw verwachtingen weten in te lossen.