Kunststof dakkapel

Het merendeel van de dakkapellen die worden aangekocht bestaan uit kunststof. Een kunststof dakkapel is zo populair omdat er verschillende uitstekende voordelen aan verbonden zijn. Daar komt bij dat u er voor kunt kiezen om dit type dakkapel op twee verschillende manieren te laten plaatsen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een constructie bestaande uit één stuk, maar u kunt ook een dakkapel bestaande uit losse onderdelen laten plaatsen. Wilt u ook een dakkapel plaatsen, maar bent u er nog niet helemaal uit, uit welk materiaal deze moet bestaan? In dit artikel geven we u alvast een goed beeld van de kunststof dakkapel.

Voordelen van een kunststof dakkapel

Zoals in de inleiding reeds aangegeven zijn er aan een kunststof dakkapel meerdere interessante voordelen verbonden. We zetten deze voordelen graag even voor u op een rijtje:

  • Kunststof beschikt over een uitstekende, isolerende werking waardoor een besparing op de energierekening eenvoudig te realiseren valt.
  • Een dakkapel bestaande uit kunststof heeft zeer weinig onderhoud nodig.
  • Een kunststof dakkapel kan probleemloos de vormgeving van hout aannemen zonder het frequente onderhoud waar rekening mee dient te worden gehouden.

Het mag dan ook duidelijk zijn, bent u op zoek naar een dakkapel die weinig onderhoud vergt, zeer goed isoleert en bovendien ook nog eens financieel interessant is? In dat geval is een kunststof dakkapel ongetwijfeld iets voor u!

Prijs van een kunststof dakkapel

U dient er rekening mee te houden dat de prijs van een kunststof dakkapel iets hoger ligt als een dakkapel die bestaat uit hout. Anderzijds ligt ze wel een behoorlijk bedrag lager ten opzichte van een dakkapel uit polyester. U dient gemiddeld rekening te houden met een kostprijs van zo’n 3.750 euro. Hiervoor krijgt u een dakkapel met een hoogte van 1,50 meter en een breedte van 2,50 meter. Sta er wel bij stil dat er een structureel prijsverschil kan optreden tussen een prefab constructie en één die bestaat uit allemaal losse onderdelen.