Lekkage dakkapel

Wanneer u te maken krijgt met lekkage dakkapel is dat uiteraard zeer vervelend. Dit is lang niet altijd de schuld van het bedrijf die de dakkapel heeft geplaatst, in tegendeel. Vooral in verouderde woningen kan het bijvoorbeeld voorkomen dat er door de jaren heen schade is ontstaan aan bijvoorbeeld de dakbedekking. Indien dat het geval is kan lekkage meteen na plaatsing van de dakkapel optreden. Het is dan vooral kwestie om de oorzaak van deze lekkage zo snel mogelijk vast te stellen en te laten herstellen. We vertellen u in dit artikel graag hoe u hiervoor te werk kunt gaan.

Opsporen van lekkage dakkapel

In eerste instantie dient de oorzaak van de lekkage uiteraard te worden vastgesteld. Het vaststellen van de oorsprong van de lekkage gebeurt steevast op verschillende manieren. Er wordt wat dit betreft dan ook steevast gestart met een visuele inspectie. Daarnaast wordt er ook standaard een vochtmeting uitgevoerd. Mochten deze beide onderzoeken geen uitsluitsel bieden, dan kunnen ook nog andere testen worden gedaan. Denk hierbij aan een rookproef, een kleurstofdetectie alsook thermografie. Van zodra deze tests de oorsprong van het lekkage hebben aangeduid wordt de plaats gemarkeerd en kan er worden gezocht naar een oplossing.

Repareren van lekkage dakkapel

Over het algemeen is het herstellen van een lekkage in de dakkapel zeer eenvoudig uit te voeren. De tijd die nodig is om de herstelling uit te voeren kan evenwel sterk afhankelijk zijn van de plaats waar het lek zich bevindt. Is deze bijvoorbeeld makkelijk te bereiken of niet? Tot slot is het steevast aan te raden om offertes bij meerdere bedrijven aan te vragen voor het herstellen van de lekkage aan uw dakkapel. Alleen op deze manier bent u namelijk niet alleen verzekerd van een snelle, maar ook van een financieel interessante oplossing voor uw probleem. In ieder geval maakt de informatie in dit artikel het reeds duidelijk, een lekkage in uw dakkapel hoeft lang niet altijd een ramp te zijn, zolang ze maar zo efficiënt mogelijk wordt opgelost.