Dakkapel prijzen

Het is goed om te beginnen bij het informeren naar de prijzen voor uw dakkapel. De prijzen van een dakkapel zijn sterk afhankelijk van de afmetingen, de afwerking en of het om een prefab dakkapel gaat of een traditionele dakkapel. We geven u echter graag een voorbeeld van wat de dakkapel kosten kunnen zijn bij verschillende materialen.

Wat kost een dakkapel?

Hieronder geven we u een overzicht van de dakkapel prijzen van een dakkapel van 1,5 meter hoog en 2,5 meter breed. De prijzen zijn als volgt:

  • een houten dakkapel is er vanaf 3.000 euro
  • een kunststof dakkapel is er vanaf 3.750 euro
  • een prefab dakkapel is er vanaf 3.750 euro
  • een polyester dakkapel is er vanaf 4.250 euro

Het beste is echter om een offerte op te vragen bij verschillende bedrijven, die een dakkapel kunnen plaatsen. Zo krijgt u een offerte op maat en weet u zeker wat de kosten zijn. Nu heeft u echter al een indicatie om te zien of uw budget voldoende is.

Een extra brede dakkapel?

Graag geven we u ook enkele prijsvoorbeelden van een bredere dakkapel. De hoogte is 1,5 meter en de breedte is 3,5 meter. De prijzen voor de dakkapellen zijn dan als volgt:

  • een houten dakkapel is er vanaf 3.750 euro
  • een kunststof dakkapel is er vanaf 4.500 euro
  • een prefab dakkapel is er vanaf 4.250 euro
  • een polyester dakkapel is er vanaf 5.000 euro

De dakkapel prijzen van een kunststof dakkapel

Hoewel de kunststof dakkapel niet het goedkoopst is, is het wel een zeer goede keuze. En op de lange termijn zal de kunststof dakkapel het qua kosten ook winnen. Doordat u geen onderhoudskosten heeft bespaart u ten opzichte van een houten dakkapel 150 euro per jaar. Dus binnen 3 tot 5 jaar is een kunststof dakkapel goedkoper dan een houten dakkapel .

Een houten dakkapel

Qua aanschaf is de prijs zeer interessant. Er zijn prijzen vanaf 3.000 euro om al een houten dakkapel te krijgen. U heeft dan voor een lage investering toch alle voordelen van een dakkapel. U moet echter wel op onderhoudskosten denken, voor bijvoorbeeld het schilderen van de houten dakkapel. Wilt u de exacte prijs weten? Vergelijk dan meerdere dakkapel specialisten en bespaar geld!

Lees ook: