Renovatie dakkapel

Wanneer u een huis heeft aangekocht die reeds over een dakkapel beschikte is de kans groot dat u er op een bepaald ogenblik voor zult willen kiezen om deze te renoveren. Een renovatie dakkapel kan behoorlijk wat werk en tijd in beslag nemen, maar is in het merendeel van de gevallen veel voordeliger dan het vervangen van de bestaande constructie door een nieuwe. Let wel, dit is niet altijd het geval. Wanneer de dakkapel bijvoorbeeld ernstig is beschadigd kan het wel degelijk interessanter zijn om deze gewoon in haar geheel te vervangen.

Welke renovatie kan worden uitgevoerd?

De renovatiewerkzaamheden die aan een dakkapel kunnen worden uitgevoerd zijn bijzonder veelzijdig. We zetten de belangrijkste werkzaamheden op dit vlak alvast graag even voor u op een rijtje:

  • Het vervangen van het bestaande kozijn door een nieuwe van bijvoorbeeld kunststof of hardhout.
  • Het vervangen van enkel glas door dubbel of hoogrendement glas.
  • Het vervangen van de bestaande zijwangen en boeiborden door met name trespa of rabatdelen.
  • Het vernieuwen van de bestaande dakbedekking.
  • Het aanbrengen of verbeteren van isolatie.
  • Het vervangen van de loodslabben.

Renoveren voordeliger dan vervangen

Zoals in de inleiding reeds aangegeven is het vaak veel interessanter om een bestaande dakkapel te renoveren dan deze te vervangen door een nieuw exemplaar. Gemiddeld kan er op deze manier immers een besparing worden gerealiseerd van 25 tot 50 procent op de kostprijs. Een ander niet onbelangrijk voordeel gaat schuil in het feit dat er voor een renovatie doorgaans geen vergunning dient te worden aangevraagd. Met andere woorden, hierdoor alleen al kunt u een besparing realiseren ten opzichte van een nieuwe constructie ten belope van een bedrijf van tussen de 200 en 600 euro. Het renoveren van een bestaande dakkapel zorgt er met andere woorden voor dat u kunt genieten van een compleet nieuwe en eigentijdse constructie en dat zonder dat u daarvoor veel geld dient uit te geven.