Soorten dakkapellen

Indien u heeft besloten om uw huis te voorzien van een dakkapel zult u nog verschillende andere keuzes moeten maken. In eerste instantie is er bijvoorbeeld het materiaal waar de dakkapel uit moet bestaan. Wat dat betreft beschikt u over verschillende mogelijkheden, namelijk:

  • Kunststof
  • Hout
  • Polyester

Elk materiaal brengt bepaalde voor- en nadelen met zich mee. Zo is kunststof bijvoorbeeld zeer eenvoudig te onderhouden, maar oogt hout extra mooi en een stuk kwalitatiever. Daarnaast is het voor u ook steeds belangrijk om er rekening mee te houden dat de constructie van uw dakkapel in verschillende vormen kan voorkomen. We onderscheiden wat dat betreft de prefab constructie van een constructie op maat.

Prefab dakkapel

In eerste instantie is er de prefab dakkapel. In dit geval bestaat de constructie uit één geheel die op voorhand wordt gebouwd. Bij de plaatsing van de dakkapel wordt de volledige constructie in één keer bevestigd waardoor er bijzonder veel tijd en dus ook geld kan worden bespaard. Dit zijn meteen ook de twee belangrijkste voordelen die aan een prefab constructie zijn verbonden. U kunt steeds genieten van een kwalitatief eindresultaat terwijl u toch aanzienlijk voordeliger uit bent in vergelijking met een dakkapel op maat. Een prefab dakkapel kan tot slot binnen een tijdspanne van amper 24 uur worden geplaatst.

Dakkapel op maat

Heeft u zeer specifieke wensen over hoe uw dakkapel er precies uit moet komen te zien? In dat geval is het vaak niet mogelijk om gebruik te maken van een prefab constructie. In een dergelijke situatie zult u dan ook graag willen kiezen voor een dakkapel op maat. Hoewel u ook bij dergelijke dakkapellen steevast een keuze kunt maken uit verschillende materialen wordt er voor maatwerk wel veelal geopteerd voor hout. Hout is namelijk zeer eenvoudig aan te passen en op maat te maken waardoor de kosten aanzienlijk kunnen worden beperkt.