Een vergunning voor uw dakkapel?

Als u een dakkapel wilt laten plaatsen dan is het verstandig om te informeren of u ook een bouwvergunning nodig heeft. In sommige gevallen is dit wel zo, maar vaak ook niet.

Wat kost een bouwvergunning?

Als u een bouwvergunning nodig heeft dan moet u rekenen kosten tussen de 200 en de 600 euro. Dit is echter afhankelijk van waar u woont.

Heeft u een vergunning nodig?

De belangrijkste vraag is natuurlijk of u een vergunning moet hebben. Als u een dakkapel aan de voorkant van uw woning plaatst, dan moet u een vergunning nemen. Aan de achterkant is dit vaak niet het geval. Het beste is om altijd even naar uw gemeente te gaan (afdeling bouwzaken) om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is.

Wat bepaalt of uw vergunning wordt goedgekeurd of niet?

De volgende plannen en zaken bepalen of uw vergunning wel of niet wordt goedgekeurd, te weten:

  • het bestemmingsplan
  • De welstandsnota
  • Het bouwbesluit
  • Uw bouwplannen

De combinatie van de bovenste vier zullen bepalen of u wel of geen dakkapel mag krijgen op uw dak.

Geen vergunning nodig?

In de meeste gevallen is er geen vergunning nodig als u een dakkapel laat plaatsen aan de achterkant van uw woning. Wel is er een meldingsplicht en moet u doorgeven dat u een dakkapel aan de achterzijde van uw huis gaat plaatsen. Hier zijn echter geen kosten mee gemoeid.

Laat u begeleiden!

Als u een goed bedrijf de dakkapel laat plaatsen dan zijn ze ook bekend met de regels in uw gemeente. Ze kunnen als een extra service contact opnemen met uw gemeente en ervoor zorgen dat alle papieren in orde zijn. Overleg dit met het bouwbedrijf en spreek ook af welke kosten hiervoor gelden. In contact komen met dakkapel specialisten? Vul het formulier hier in, vergelijk en bespaar geld.